Spletna poslovalnica

Курсна листа

Објава на податоци за ден 16.01.2019

Назив на отворениот фонд Датум на пресметка Датум на вреднување Нето вредност на имотот на отворениот фонд (МКД) Цена на уделот (МКД) Дневна промена (%) Просечна годишна цена на уделот (МКД) Просечна цена на уделот во последните 6 месеци (МКД)
КД Кеш Депозит 17.01.2019 16.01.2019 1.207.330.604,68 119,1773 0,01% 118,0906 118,6278
КД Топ Брендови 17.01.2019 16.01.2019 85.373.595,94 117,6667 0,15% 120,2573 121,7413
КД БРИК 17.01.2019 16.01.2019 45.817.406,80 159,7699 0,60% 158,9225 157,3468
КД Нова ЕУ 17.01.2019 16.01.2019 22.490.367,80 113,0645 1,55% 118,7456 116,6101


ЗА ДРУШТВОТО
КАТАЛОГ
ЕДУКАЦИЈА
НОВОСТИ
КАЛКУЛАТОР
Регистрација за е-весник
Brezplačni telefon 080 80 24