Spletna poslovalnica

Стручни статии

Година
2019
    Месец
Сите

Вреди да се...инвестира! Особено ако приносите се над 23%

Ако во 1980 година сте инвестирале 990 долари во акции во компанијата Apple денес тие пари ќе ви вредеа повеќе од 300.000 долари. Навистина импресивно! Колку се алтернативите за инвестирање кои би донеле толкава зголемена вредност?

Паричен бран

Новиот бран на монетарни поплави се приближува се поблиску. При првата финансиска корекција или рецесија на финансиските пазари, централните банки брзо изреагираа. На последниот состанок, Американската централна банка (FED) потврди дека повеќе зависа...

Победнички сектор за 2018 година

Компаниите од здравствениот сектор беа најпрофитабилни во 2018 година. Најдобро се покажаа компаниите кои се во составот на американскиот индекс, како и оние со глобално присуство. Ако ги погледнеме само американските компании, оваа година завршиja р...
ЗА ДРУШТВОТО
ФОНДОВИ
ЕДУКАЦИЈА
НОВОСТИ
КАЛКУЛАТОР
Регистрација за е-весник
Brezplačni telefon 080 80 24